Koop van een woning in 5 stappen

Koop je droomhuis

1. Je droomwoning

Via Funda of onze Facebookwebsite heb je waarschijnlijk je mogelijke droomwoning gevonden. Nu ben je vast benieuwd naar de woning. Je vindt meer informatie over de woning op de woningadvertentie op InternetMakelaar.nl. Mis je nog informatie, laat dit dan weten door op de advertentie-pagina een vraag te stellen. Je kunt ook direct contact opnemen met Internetmakelaar KEYY.

2. Bezichtiging

Je staat vast te popelen om je droomwoning te zien. Dat kan! Wij hebben dit proces geautomatiseerd, je kunt via de woningadvertentie online een bezichtiging inplannen. De beschikbare dagen en tijden zijn daar zichtbaar. Voordat je een bezichtiging inplant, maak je alleen even een kopersprofiel aan.

Bezichtiging plannen
Doe het beste bod

3. Biedingen

Voordat je een bieding doet is het goed te checken wat je kunt bieden.

Als je een bod doet is niet alleen het bedrag belangrijk, maar ook de voorwaarden. Hoe minder ontbindende voorwaarden, hoe interessanter je bod. We laten je weten als er een nieuw bod gedaan is. Als er op de dag van de sluitingstermijn geboden wordt, dan wordt de advertentie automatisch een dag verlengd. Je zou het systeem als een vrijwillige veiling kunnen zien.

4. Koopovereenkomst

De makelaar van KEYY gaat in gesprek met degene die het beste bod uitgebracht heeft. Dit kan over de voorwaarden zijn of bijvoorbeeld over de datum overdracht. Als de verkoper er niet met de eerste bieder uit komt, dan gaan we met de tweede in gesprek.

We stellen het voorlopig koopcontract voor je op. Nadat je het ondertekend hebt, is het zaak om de voorbehouden op te heffen. De belangrijkste is vaak financiering, maar kan ook een bouwkundig onderzoek zijn.

Koopovereenkomst
Juridische afhandeling

5. Juridische afhandeling

Internetmakelaar KEYY heeft een samenwerking met de Nationale Notaris voor een professionele en voordelige juridische afhandeling. Als een service kan hiervan voordelig gebruik gemaakt worden, je kunt ook je eigen notaris inschakelen. De leveringsakte en hypotheekakte worden hier getekend.

De notaris draagt zorg voor het opstellen van de nota van afrekening. Hierop staan de verschillende te betalen bedragen bij de aankoop van je woning. Bij de woningen die via Internetmakelaar KEYY verkocht worden betaalt alleen de koper hier een fee. De fee bedraagt €1.745 (incl. btw) voor woningen tot €300.000 en maximaal €2.995 (incl. btw) voor woningen vanaf €500.000. Via het transparante biedingsplatform heeft iedereen evenveel kans een droomhuis te kopen, je bent als koper dus niet meer afhankelijk van een aankoopmakelaar waardoor je weer bespaart.

Key-overdracht!

Na de inspectie en het ondertekenen van de aktes, vindt bij de notaris de key-overdracht plaats. Gefeliciteerd: champagne!

Beste bod Beste bod

Ontvang door eerlijk transparant bieden het beste bod op je woning.

Snel verkocht Snel verkocht

Verkoop je woning met een online biedingstermijn vanaf 2 weken.

Professioneel verkocht Professioneel verkocht

Je krijgt een professionele woningopname en op Funda en Facebook.