Je huis snel verkopen

Waarom snel je huis verkopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om je huis snel te willen verkopen. Het kan in sommige gevallen zelfs noodzakelijk zijn dat een huis snel verkocht wordt. Denk hierbij aan een verhuizing vanwege een nieuwe baan, samenwonen, scheiding of overlijden. We helpen ook mensen die vanwege de onzekerheid op de woningmarkt snel hun woning willen verkopen. Ze hebben een nieuwe woning gekocht en vragen zich af: hoeveel is onze woning over een aantal maanden nog waard? Willen we wel een langere periode dubbele maandlasten betalen?

Daarnaast kiezen sommige mensen om de overwaarde van hun woning te verzilveren, en dat geld bijvoorbeeld te steken in een nieuwe onderneming of de aflossing van schulden. Een huis snel verkopen is vaak voor iedereen prettig!

Snel je huis verkopen: tips!

  1. Huis te koop zetten
    Hoe sneller je woning in verkoop wordt geplaatst, des te sneller kunnen geïnteresseerden zich aandienen, hierdoor kun je je huis snel verkopen! Houd er echter wel rekening mee dat een professionele woningpresentatie essentieel is om snel je huis te verkopen. Het verzorgen van een nette aanbiedingstekst, het maken van goede foto’s en het juist benoemen van de woningkenmerken dragen bij aan een snelle verkoop van je huis.
  2. Scherpe vraagprijs
    Hoe scherper de vraagprijs van je woning, des te sneller deze wordt verkocht. Het is belangrijk om direct een scherpe vraagprijs te stellen. Dit zorgt voor meer animo in de eerste maand dat de woning te koop staat en een grotere kans op een snelle overeenstemming na een kort onderhandelingstraject.
  3. Huis op Funda
    Hoe vaker je huis wordt gezien, des te sneller de verkoop zal gaan. Een plaatsing van je woning op Funda is belangrijk om snel te kunnen verkopen. Om een plaatsing op Funda te bewerkstelligen heb je een (internet)makelaar nodig die je huis op funda zet.

Hoe snel verkoop je je huis?

Bij het verkopen van je woning, is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde looptijd van verkochte woningen in Nederland. De gemiddelde verkooptijd in het vierde kwartaal van 2020 was 29 dagen (bron: NVM). Normaal gesproken staan villa’s langer te koop, kleinere en meer standaard woningen veel korter. Er zijn namelijk vrij weinig mensen die villa’s kunnen betalen. Daarnaast is het veel gemakkelijker om een meer standaard appartement of rijwoningen te kopen of te verkopen, omdat er veel meer vraag en aanbod is. Gemiddeld worden de rijwoningen of appartementen binnen 2 weken verkocht. Het gebeurt ook wel dat een rijwoning of een appartement langer te koop staat. De reden is dan veelal dat de vraagprijs te hoog is. Het kan ook zijn dat de woning er niet aantrekkelijk genoeg uit ziet of dat de regio/ buurt niet zo gewild is.

Snel je woning verkopen met Internetmakelaar KEYY

Je huis snel verkopen, samen met Internetmakelaar KEYY?! Je kunt bij ons ervoor kiezen je woning gratis op Funda te zetten. Dit is al binnen enkele dagen mogelijk. Vervolgens bieden kopers er normaal gesproken al binnen 2 weken online al op.

Een normale makelaar kost je veel geld en je hebt nog steeds geen garantie voor hoeveel en hoe snel je woning verkocht wordt. Wij zijn gratis voor de verkoper.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? We nemen graag contact met je op om een en ander toe te lichten!

Gratis verkocht Gratis verkocht

Verkoop je woning gratis. De koper betaalt een kostenbijdrage.

Beste bod Beste bod

Ontvang door eerlijk transparant bieden het beste bod op je woning.

Snel verkocht Snel verkocht

Verkoop je woning met een online biedingstermijn vanaf 2 weken.

Professioneel verkocht Professioneel verkocht

Je krijgt een professionele woningopname en op Funda en Facebook.